Achter de rug . . . .

5 juli 2008 - León, Spanje

Ben vandaag in Leon aangekomen en heb de Meseta dus in een week gelopen. Ook dit viel uiteindelijk weer mee, alhoewel er 2 dagen bij waren die inderdaad wel heeeeeeel eentonig waren! Maar ik denk dat mijn ervaring met en voorliefde voor Afrika en poldertochten me hier goed geholpen hebben . . . . Om een beeld te schetsen: denk aan de Flevopolder, zonder boerderijen, alleen verlaten dorpen. Daarbij een harde wind (de windvlagen brachten me regelmatig uit mijn evenwicht) en/of felle, brandende zon. Ik moet zeggen dat ik wel blij ben dat het achter de rug is. Mijn huid voelt als perkament en 's ochtends als ik wakker wordt gloeit mijn gezicht nog steeds.

Ik heb wel weer mijn record verbroken: 43 km!!! Er was een dag dat ik de keus had tussen 25,5 of 43 km. Dat stuk van zo'n 18 km (een oude romeinse weg die de Via Aquitana heet) is berucht: niets onderweg, zelfs geen bomen! Het was die dag bewolkt en dat is natuurlijk wel een buitenkansje . . . . Ik vertrok ´s ochtends om 10 over 9 en heb me niets voorgenomen, ik zou wel kijken hoe het ging . . . Om half 4 had ik de 25,5 km geloppen en voelde me nog erg goed. Bovendien was het stadje niet veel. Ik heb toen maar besloten toch door te gaan en om half acht was ik er. Ik was 4 uur lang echt de enige mens op aarde . . . Alleen aan het eind werd ik ingehaald door 2 fietsers (een spaanse vader met zijn dochter) en dat was weer leuk want hij begon met ´BRAVO!!!´ te roepen en hield even in om een praatje te maken. Een kwartier later kwam ik bij een helling en zag dat het dorp op 500 meter afstand was en de herberg het eerste gebouw . . . . Heerlijk moment! Ik heb deze week weer eens behoorlijke stukken gelopen (35, 42 en 38 km) om er dus snel doorheen te zijn en merk dat mijn conditie het probleem niet meer is, ik kan nu lopen wat ik wil. merk wel dat ik tussendoor rust moet nemen en dat doe ik dus nu: vandaag 18,5 km en ik denk dat ik morgenmiddag vertrek (zo leuk is Leon nu ook weer niet) zodat ik dan ook niet veel meer dan 15 km loop. Over een week of 2 - 2,5 ben ik er dan . . . Gek gevoel!

Ik moet nu afsluiten want het internetcafe gaat dicht . . Heb nu dus even geen tijd om op de mailtjes te reageren . . . komt nog.

Groeten en liefs,

Wilma

1. maaike:
    6 juli 2008
    Proficiat met je record !
    Het is natuurlijk goed dat je het af en toe ook rustiger aan doet. Het zou niet gezond zijn voor je lichaam om elke dag zo'n afstanden te lopen.
  2. Lourens:
    6 juli 2008
    Dat wordt weer terugschakelen als je in de polder komt ... met 7, 28, 15 en 11 kilometer het afgelopen jaar steken we schril af tegen jouw prestaties ... en dan hebben wij nog beschutting van boerderijen, Chinese catering en koffie bij zonsopkomst daarbij ...
  3. Marga:
    Ha zus,
    Klasse hoor! Denken hier regelmatig aan je.
    liefs, Marga
  4. Paul:
    7 juli 2008
    Jouw prestatie(drang) verbaasd me elke keer weer per mail. Fantastisch.

het doel komt met rasse schreden naderbij. Of loop je door naar de kust?

vele groeten vanuit hier.

Paul
  5. Corien:
    Hoi Wilma,
    Net je verhalen gelezen en de foto's bekeken. Wat een avontuur, heel erg leuk (voor jou misschien niet altijd; dat gehaast om ergens op tijd te zijn voor eten en een bed). Maar het komt steeds weer goed. En wat een afstanden loop je. Geweldig. Veel plezier verder en je gaat het eind zeker halen. Groetjes Corien
  6. Anje:
    Hey Wilma,

Je mag trots zijn op jezelf!!!Mij lijkt het fijn om gedurende 4 uren alleen op de wereld te zijn..dat moet een goed gevoel geven..allee als je zeker weet dat je de juiste weg hebt anders ga je twijfelen lijkt me.
    Je gaat het halen...ik wil wel een foto zien op het eindpunt met je rugzak, alles derop en deraan he!!!!

Lieve groetjes en doe zo voort,

Anje
  7. Vera:
    8 juli 2008
    Het lijkt of je in de flow zit en kan blijven lopen.
    Prachtig! Ga zo door!. Zend je kracht en liefde.
    LIefs Vera
  8. Panke en Siepie:
    8 juli 2008
    Toppie hoor!! Siepie en Panke zullen trots op je zijn!! Alles goed hier, vrijdag de sleutel van het huis gekregen; dus helaas zijn ze een beetje veel alleen omdat we veel aan het klussen zijn. Hmmmm ben ik een avondje thuis is Panke weer de hort op. Siep banjert lekker rond. Het gaat prima met ze!!!

De laatste loodjes; succes!!

Groetjes Natasja
  9. Nicolet:
    8 juli 2008
    Dag Kanjer, geweldig. Ik denk veel aan je. Hoop je snel weer te zien.
  10. ma en pa wormgoor:
    10 juli 2008
    Hoi Wilma
    Je hebt deze de afgelopen week weer heel wat kilometers gelopen, dus je schioet al aardig op naar de finish, ik kon je niet eerder een berichtje sturen
    want de computer deed het niet meer, maar ja je weet
    wij hebben een knappe zoon(broer) die heeft hem vandaag weer aan de gang gemaakt,ik had natuurlijk weer iets stoms uitgehaald.Wij wensen je nog veel
    loop plezier en veel sterkte.
    Liefs Ma en Pa
  11. Karin Kamp:
    12 juli 2008
    Ha Wilma,

chapeau!! (ik weet niet hoe het in het Spaans is dus nog maar even in het "Frans".) Ik heb op de e.o.a. manier een poos je berichten niet ontvangen. Nu bijgelezen. Wat gaat het goed en wat een afstanden, al is het niet altijd "onthaasten". Nog veel plezier en het lukt je vast.
    Dag Karin
  12. ma en pa wormgoor:
    18 juli 2008
    Wilma
    Gefeliciteerd met je enorme prestatie,dat moet wel een enorme voldoening geven.Je sms je kwam toen we in de auto zaten naar de fam. van Altena, dus heeft pa even kort terug ge sms ed.Wij zijn natuurlijk apentrotsop jou! Geniet nu maar van een weekje Santiago en veel plezier bij Zeger en Angele. Wij gaan volgende week vrijdag voor 3 weken naar Limburg oppassen
    Liefs Ma en Pa
  13. Vera:
    20 juli 2008
    Fantastisch, Wilma, wat een geweldige prestatie!
    Hoop snel van je te horen.
    Liefs Vera